O Scurtă Istorie A Interceptării Telefoanelor Și Cum Le Putem Evita

O Scurtă Istorie A Interceptării Telefoanelor Și Cum Le Putem Evita

4290
0
DISTRIBUIȚI

Dacă până la era computerelor, interceptările telefonice erau făcute manual şi tot manual erau înregistrate, adică, o persoană conecta aparatura de interceptare/înregistrare în timpul convorbirilor fapt care era sesizabil câteodată… (ştiai că telefonul îţi este ascultat deoarece auzeai respiraţia centralistei în receptor) Astăzi, telefoanele sunt în aşa fel construite încât tehnologia de interceptarea a telefoanelor este integrată direct în nucleele şi componentele electronice ale acestora.

Cine mai crede că în era computerului şi-a smartphone-ului poţi avea intimitate personală, este naiv.

Computerele, telefoanele mobile şi reţelele mobile au fost construite în aşa fel încât să poată fi interceptate. În primul rând pentru aceasta.

Asta înseamnă că, convorbirile, mesajele, emailurile noastre pot fi interceptate cu puţină muncă de către guverne, servicii de informaţii, hackeri etc.

Vestea bună este că tot mai multe companii de tehnologie mobilă şi nu numai, au început să integreze tehnologii puternice de criptare din ce în ce mai solide în produsele lor, astfel că, interceptarea convorbirilor private nu mai este chiar atât de simplu de făcut.

Această mişcare nu a încântat deloc guvernele şi serviciile de informaţii. Cu toate acestea, încă există multe opţiuni de ascultare a telefoanelor la dispoziţia celor care chiar vor să-ţi asculte convorbirile telefonice.

Câteva Semne Că Telefonul Îţi Este Ascultat

  1. Nu ştiu cât de valabilă este această metodă… se apelează numărul 544 iar dacă la finalul apelului se aude un sunet de fundal neobişnuit, sunt şanse mari ca telefonul să-ţi fie interceptat. În cazul în care răspunde un robot care spune că „ai tastat un număr greşit”, sunt şanse ca telefonul să nu fie ascultat.
  2. Supraîncălzirea acumulatorului… dacă acesta se supraîncălzeşte în regimul de aşteptare, înseamă că o aplicaţie-spion rulează în telefonul tău.
  3. Descărcarea rapidă a acumulatorului este un semn că aplicaţiile-spion folosesc intensiv bateria smartphone-ului.
  4. Un alt semn este o deconectare lentă a telefonului… apeşi pe tasta virtuală de încheiere a convorbirii de pe ecranul telefonului însă convorbirea rămâne suspendată/blocată încă câteva secunde sau chiar zeci de secunde.
  5. Diferite zgomote ciudate… Dacă în timpul convorbirii identifici zgomote străine ca foşnete, ecouri, pocnituri, sunete asemănătore unor vijelii de vânt, ar fi un alt semn al posibilelor interceptări telefonice.
  6. Alte semne… ecranul telefonului luminează fără vreun motiv anume.

Ce putem face pentru a contracara ascultarea telefoanelor? Treaba este destul de simplă.

Sistemul OS al telefoanelor inteligente fie ca este android sau iOS, acestea vin la pachet cu o mulţime de aplicaţii de criptare şi securitate, trebuie doar să le folosim.

De asemenea, în google play există o mulţime de aplicaţii de criptare şi securizare a pozelor, mesajelor, emailurilor şi chiar a convorbirilor.

Un articol detaliat despre criptarea convorbirilor telefonice am găsit aici.

DISTRIBUIȚI

Niciun comentariu

Lasă un raspuns